Pintaa syvemmin tavaratulvasta ja sen patoamisesta. Blogia kirjoittaa tietokirjailija, ammattijärjestäjä Ilana Aalto.

Ammattijärjestäjän 10 parasta vinkkiä kodin järjestämiseen

Kodinjärjestäjät rakastavat vinkkejä ja nokkelia niksejä. Mihin kaikkeen voikaan käyttää lehtikoteloa tai paperiklipsiä! Puhumattakaan suihkuverhotangoista tai kestokasseista. Saankin usein toimittajilta yhteydenottoja, joissa pyydetään antamaan lukijoille vinkkejä milloin eteisen (tämä yhteydenotto on yleensä selvä merkki syksyn lähestymisestä!), mökin (kevää merkki) tai siivouskaapin järjestämiseen. Maaginen luku näissä tuntuu olevan viisi vinkkiä.

Ammattijärjestäjänä pitää varautua siihen, että on aina vähintään viisi vinkkiä, jotka voi vetäistä hihasta tarpeen tullen.

Itsekin tykkään vinkeistä, mutta vakavasti puhuen pelkillä vinkeillä koti ei järjesty. Kaikki pohjaa toimivan järjestyksen reseptiin, jossa on kolme osaa:

 1. Sopivasti tavaraa
 2. Paikka kaikelle
 3. Kaikki paikoilleen

Kun nämä ovat kohdallaan, kaikki on helpompaa.

Mutta ei vinkkejä silti kannata väheksyä. Päinvastoin! Paikka kaikelle -blogissa on niille oma sarja “Ammattjärjestäjä vinkkaa”. Sarjan nimen keksin lehtiotsikoista, joissa tämä sanapari varsin usein toistuu.


Sarjassa on julkaistu kymmenen käytännönläheistä kirjoitusta. Tässä iloksesi koko sarja:

 1. Kahdeksan tapaa ottaa 60 senttiä syvä kaappi tehokäyttöön
 2. Näin vähennät jätettä helposti
 3. Viisi periaatetta, joilla saat legot järjestykseen
 4. Näin pyykkiteline pois olkkarista
 5. Näin järjestät lelut toimivasti
 6. Lastenhuone järjestykseen viiden minuutin päiväpanoksella
 7. Näin järjestät muovikassit
 8. Näin järjestät rennot vaatteidenvaihtokutsut
 9. Näin säilytät lastenvaatteet sisarukselta toiselle menettämättä järkeäsi
 10. Näin taltutat lastenhuoneen ”komonon” eli pikkusälän

Kiinnostaako lukea lisää ammattijärjestäjän vinkkejä? Lataa avaimet ammattijärjestäjän maksuttomaan vinkkipankkiin. Saat samalla pari kertaa kuussa ilmestyvän Paikka kaikelle -uutiskirjeen ja paljon hyödyllistä tietoa kodin järjestämisestä.

Ilana | Paikka kaikelle

Ilana | Paikka kaikelle

Pintaa syvemmin tavaratulvasta ja sen patoamisesta. Blogia kirjoittaa ammattijärjestäjä, tietokirjailija Ilana Aalto.
Jaa artikkeli

3 kommenttia artikkeliin ”Ammattijärjestäjän 10 parasta vinkkiä kodin järjestämiseen”

 1. Tämä blogi taitaa siis olla vain lapsiperheille, ja heidän sotkuisen kotinsa järjestämiselle? No, jokaisen elämäntilannehan on erilainen, mutta voisitko koostaa hyviä vinkkejä ihmiselle, jolla on huono tukiverkko (ei saa tavaraa lainaksi kavereilta ja sukulaisilta kun asuvat kaukana), kulkee pyörällä (hankala saada isoa määrää tavaraa kerralla kulkemaan vaikka kuinka olisi etukori ja tarakka), on autoton (eli noin vain ei viedäkään tavaraa sinne sun tänne), mikään järjestämiseen/kierrätykseen liittyvä ei ole lähellä (joka paikkaan lähteminen vaatii jo työtä, varsinkin huonolla kelillä), julkista liikennettä ei juuri ole (sen käyttö on hankalaa ja se on kallista kun ei asuta Turussa jossa julkinen liikenne tuntui ainakin aiemmin jopa toimivan), jne.

  Onko vinkit silloin ”osta oma auto, muuta keskustaan, kulje taksilla, vuokraa auto, käske perhettäsi ja autollisia kavereitasi muuttamaan kanssasi samalle paikkakunnalle” vai mitä? (En ole töissä keskustassa ja muutenkin tuntuu, että mikään muukaan ei ole keskustassa vaan ”keskustan toisella puolella” eli kaukana.)

  No, ostanpa auton. Sehän on ekologista. Lapsia en ole tehnyt enkä tee, joten sen puolesta olen ekologinen eikä tule ostettua turhaa roinaa 🙂

  Vastaa
  • Kiitos juttuideoista Sari! Laitetaan korvan taakse 🙂 Joskus tavaroiden raivaaminen ja kierrättäminen on vaan luvattoman hankalaa olosuhteiden tähden.

   Vastaa
 2. Vinkkini on pystynaulakko. Se on vertikaalinen vaateimuri, joka eteisessä soveltuu myös vaatteiden kuivattamiseen ja tilapäissäilytykseen (itse pidän siinä 2-3 käytössä olevaa käsilaukkua). Siirreltävä naulakko helpottaa eteisen imuroimista ja makuuhuoneessa se kantaa puolipitoisia vaatteita.

  Rahallisesti sijoitus on pieni, logistisesti onnistuu tiukassa tilanteessa myös bussilla eikä asennus vaadi poraamista. Suosittelen!

  Vastaa

Jätä kommentti