Pintaa syvemmin tavaratulvasta ja sen patoamisesta. Blogia kirjoittaa tietokirjailija, ammattijärjestäjä Ilana Aalto.

Ammattijärjestäjä vinkkaa: näin pyykkiteline pois olkkarista

Monen kodin silmiinpistävin sisustuselementti on keskellä tupaa nököttävä pyykinkuivausteline. Meilläkin joskus käy näin ja näky aiheuttaa minussa välittömän stressipiikin. Haluan olohuoneessa olla rauhassa, en tuijotella keskeneräisiä kotitöitä. Ärh.

Niinpä kuivausteline useimmin päätyy makuuhuoneeseen, missä se sitten blokkaa käynnin vaatehuoneeseen. Ärh.

pyykkien kuivaus

Eräänä päivänä tajusin, että meillähän on tällainen kolo makuuhuoneen oven takana. Siellä piilottelevat silityslauta ja keittiötikas. Ihan turhaan, niille on tilaa seinän takan olevassa komerossakin.

Tarvittiin vain viisi jousella kiristettävää suihkuverhotankoa. Niitä saa kaikista rautakaupoista.

diy pyykkiteline

Ja voilà! Kuivausteline oli siirtynyt pois lattialta!

pyykkiteline seinällä

Kun tangot asettelee vähän lomittain, tilaa on pidemmällekin pyykille. Ihan yhtä monta metriä tähän ei saatu kuin vanhaan kuivaustelineeseen, mutta ylimmäinen teline on hiukan kauempana seinästä kuin muut. Siihen saa pikkupyykin nipsutelineelle tai vaatteita henkarille.

roikkuva pyykinkuivausteline
pyykkiteline pienessä asunnossa

Jos kotoasi löytyy jokin kahden seinän tai kaapin ja seinän välinen kolo, kokeile tätä. Jo yksikin tanko auttaa, sillä siinä voi kuivata vaatteita henkarissa, kunhan ei lado tangolle liikaa painoa.

Siis niin paljon parempi!

pyykkitelineen säilytys
pyykkitelineen säilytys

Lisää vinkkejä kodin järjestämiseen ammattijärjestäjän maksuttomasta Vinkkipankista:

Ilana | Paikka kaikelle

Ilana | Paikka kaikelle

Pintaa syvemmin tavaratulvasta ja sen patoamisesta. Blogia kirjoittaa ammattijärjestäjä, tietokirjailija Ilana Aalto.
Jaa artikkeli

7 kommenttia artikkeliin ”Ammattijärjestäjä vinkkaa: näin pyykkiteline pois olkkarista”

 1. Mitenköhän ajan myötä seinä reagoi pyykeistä tulevaan kosteuteen?
  Minulla loppui pyykinkuivatus olohuoneessa, kun huomasin, että kirjahyllyssä kirjat imivät kosteutta.

  Vastaa
  • Meillä on erittän tehokas linkous, superkuiva huoneilma (joudutaan talvella käyttämään kostutinta) ja seinä on betonia eivätkä pyykit koske siihen. En olisi huolissani. Jonkun toisen koodissa ehkä tilanne on toinen, joten harkintaa pitää käyttää 🙂

   Vastaa
 2. Onpas ajankohtaista, oletko asentanut kameran meille : )? Tällä viikolla juuri kiljuin jotenkin tähän malliin ”meidän olohuone ei ole mikään pesutuvan jatke, miksi pyykkiteline on siellä! Viedään myös arkkupakastin sinne, niin sitten on täydellistä!!”

  Syy oli kuullemma se, että meillä on nyt matto eteisessä, johon ei haluttu tippuvan vettä…ts. pilataan sitten olkkari. Eipä hyvin lingotusta pyykistä mitään vettä tipu. Miesten logiikkaa : )?

  Pyykkiteline on tavallisesti -ja taas jatkossakin. eteishallissamme, jolloin se on sopivasti tiellä, joten kuivat pyykit ja teline tulee otettua aika nopeasti poiskin. Ja täällä asustaa vain kaksi aikuista, joten joka päivä ei ole liputusta.

  Vastaa
  • Haha, tuo kyllä auttaa pyykkien nopeassa kaapituksessa, että niiden ohi ei mahdu 😀

   Vastaa
 3. Meillä tämä ongelma on ratkaistu kuivaavalla pyykinpesukoneella. Toki kuivausrumpu ajaa saman asian, mutta pesutorni ei mahdu kaikkiin kylpyhuoneisiin. Kone siis kuivaa lähes kaiken pyykin ja ne pari muuta paitaa saa ripustettua kylpyhuoneeseen kuivumaan.

  Vastaa

Jätä kommentti