Pintaa syvemmin tavaratulvasta ja sen patoamisesta. Blogia kirjoittaa tietokirjailija, ammattijärjestäjä Ilana Aalto.

Mikä pukeutujatyyppi olet? Vaatekaappisi paljastaa sen

Oletko huomannut, että pukeutujatyyppisi näkyy vaatekaapissasi – ja sen järjestyksessä? Seuraavassa viisi asiakkaideni kaapeista löytynyttä pukeutujatyyppiä.

Supershoppaaja täyttää kaapin ihanilla löydöillä. Kirpparihaukka taas on supershoppaajan säästäväisempi serkku.

Fiilispukeutuja – tarvitsee kaappiinsa paljon materiaalia, jotta löytää aina päivän tunnelmaan sopivan asun. Ei voi valita asua valmiiksi illalla, koska aamulla fiilis voi olla jotain ihan muuta. Henkaritanko notkuu, käytössä usein vähintään kaksi vaatehuonetta.

Vuosikertafashionista – jemmailee 90-luvun olkatoppausjakkuja, koska ne tulevat vielä muotiin. Ajankohtaiset asut hukkuvat vuoroaan odottavien aarteiden sekaan. Kierrättää käytöstä poistuneet vaatteet vintille, jonne voisikin perustaa pienen kirpparin.

Sitkuttelija – uskoo, ettei laihdu, ellei säilytä kaikkia ”tavoitevaatteita”. Vetää aamuisin viidet väärän kokoiset housut jalkaansa ennen kuin ne oikeat löytyvät. Tekee liiankin helposti alelöytöjä, koska voi kotiuttaa sekä kaupan pienimmät että suurimmat vaatteet yhtäaikaa.

Supershoppaaja – etsii ikuisesti sitä puuttuvaa palaa alennusmyynneistä. Uudet löydöt unohtuvat ostoskassehin, jotka ovat vallanneet kaapin alaosan. Jättää palauttamatta nettikaupan hutihankinnat. Puolessa vaatteista on vielä kaupan laput kiinni.

Aliostaja – vaatteet reikiintyvät päälle, kun uutta ei löydy eikä jakseta etsiä. Ei löydä kaapista mitään siistiä päälle pantavaa. Kaappi kuitenkin pullottaa. On varuiksi säästänyt myös takamuksesta repsottavat kotihousut ja vasta vähän reikäiset sukat koska milloinkaan ei voi tietää, löytyykö uusia tilalle.

Kerro kommenteissa, tunnistitko itsesi? (Minä olen muuten aliostaja, ripauksella sitkuttelijaa ja vuosikertafashionistaa.)

Ilana | Paikka kaikelle

Ilana | Paikka kaikelle

Pintaa syvemmin tavaratulvasta ja sen patoamisesta. Blogia kirjoittaa ammattijärjestäjä, tietokirjailija Ilana Aalto.
Jaa artikkeli

Jätä kommentti