Pintaa syvemmin tavaratulvasta ja sen patoamisesta. Blogia kirjoittaa tietokirjailija, ammattijärjestäjä Ilana Aalto.

… ja kaikki paikalleen

Tervetuloa lukemaan tavaran, epäjärjestyksen ja järjestämisen historiasta sekä kulutusyhteiskunnasta, kodeista ja tavaratulvasta tässä päivässä. Kirjoitan kahdessa roolissa: kulttuurihistorioitsijana ja koulutettuna ammattijärjestäjänä.

Tutkijana kiinnitän huomiota menneisyyden läsnäoloon nykyajan ilmiöissä. Miten olemme tulleet tilanteeseen, jossa ihmisillä on niin paljon tavaraa, että on syntynyt kokonaan oma ammattikunta sitä järjestämään? Millaisia sukupuoli- ja luokkajärjestyksiä kotien järjestämiseen liittyy? Miten muuttuneet käsitykset lapsuudesta kytkeytyvät lastenhuoneiden lelukaaokseen? Mitä tekemistä kurilla, järjestyksellä ja kontrollilla on kotien järjestämisen kanssa?

IMG_6871

 

Ammattijärjestäjänä katson kotien tavaratulvaa käytännöllisestä näkökulmasta ja myötätunnolla. Esiliinani taskusta – tai tohtorinhatustani – löytyy aina niksi ja neuvo, jolla kaikelle löytyy paikka ja kaikki saadaan paikalleen.

Ilana | Paikka kaikelle

Ilana | Paikka kaikelle

Pintaa syvemmin tavaratulvasta ja sen patoamisesta. Blogia kirjoittaa ammattijärjestäjä, tietokirjailija Ilana Aalto.
Jaa artikkeli

Jätä kommentti