Kuvia ja suosituksia

Lasten vaatehuone ennen 

IMG_3050

IMG_3054

 

 

 

 

 

 

 

… ja jälkeen

IMG_7964

IMG_7475

 

 

 

 

 

 

Vaatehuoneen järjestäminen oli isompi urakka, jossa aluksi raivattiin kaapista kiertoon tai muihin säilytystiloihin kaikki paitsi lasten vaatteet ja vieraspetivaatteet. Sen jälkeen asennettiin uusi hyllyjärjestelmä ja vaatteet järjestettiin takaisin sellaisille korkeuksille, että lapset ylettyvät itse huolehtimaan niistä. Peräseinällä ja hattuhyllyllä olevissa laatikoissa on tilaa lasten kausivaatteille sekä vaatteille, kengille ja tarvikkeille, jotka odottavat sisarukselta toiselle siirtymistä. Lattialle mahtuu lasten oma pyykkikori.


 

 Valokuvasäilytys ennen ja jälkeen

IMG_3091IMG_7984

 

 

 

 

 

 

Valokuvaliikkeen pusseista ja sekalaisista laatikoista näpsäkästi valokuvalaatikkoihin.


 

Lastenhuone ennen

IMG_6625

IMG_6628

 

 

 

 

 

 

 

… ja viimeistelyä vailla valmiina

IMG_6631

IMG_6634

 

 

 

 

 

 

Kuuden tunnin työllä saatiin lattia esille ja kaikille leluryhmille oma selkeä paikka. Pikku käyttäjän suosikkilelut jätettiin hänen ulottuvilleen, ylimmillä hyllyillä on äidin askartelutarvikkeita. Pehmoja ja vauvaleluja lähti kiertoon useampi säkki. Viimeisteltävää jäi vielä, mutta nyt jo mahtuu leikkimään.


“Elän ruuhkavuosia mitä suurimmassa määrin. Perheessämme on kolme lasta ikähaitarilla 6-14. Työ ja lasten harrastuskuskaukset täyttävät arjen ja omia vähiä vapaahetkiä ei haluaisi AINA kuluttaa siivoamiseen ja kodin järjestämiseen. Ilanan Raivausryhmässä olen saanut monia hyviä käytännön neuvoja, jotka ovat auttaneet pitämään kotia ja tavaroita järjestyksessä. Myös ryhmän tsemppaava ilmapiiri innosti tarttumaan uusiin raivaustehtäviin. Turhan roinan poisheittäminen puhdisti paitsi kaappeja myös mieltä.”

Nelikymppinen uraäiti


 

”Olen miettinyt ammattijärjestäjän puoleen kääntymistä jo kauan, mutta kynnys oli korkea. Osallistuin Ilanan kurssille hyvin hissukseen, olinhan ainoa mummi, mutta se haihtui hetkessä hänen ottaessaan meidät kaikki ammattilaisena hallintaansa. Alusta alkaen hän osasi luoda ryhmälle tukevat, rohkaisevat ja ratkaisuja löytävät raamit, samalla kuunnellen tarkasti toiveitamme, elämäntilanteitamme ja kykyjämme. Innostuin ja voimaannuin, kun yhä uudet nurkkaukset, kaapit, hyllyt ja jopa käsilaukku saivat ryhtiä ja löysin paremmin etsimäni.

Nautin taas kodinsisustuksesta, kun Ilana neuvoi kädestä pitäen, miten oppii luopumaan vuosien aikana kertyneestä ylimäärästä, ja miten ”kymmenen minuutin taktiikka” tai ”kymmenen esinettä paikoilleen” auttaa minua konkreettisesti, vaikka aikaa olisi vähänkin. Puolisokin osallistuu mielellään tavaroiden järjestelyyn ja kierrätykseen, tutkien myös jaettuja vihjeitä yhteiseksi iloksi.

Kurssin lopuksi Ilana osasi jatkoneuvoa vielä omalla paikkakunnallani olevia palveluita ja esimerkiksi kotitalousvähennyksen hyödyntämisen myös yhdeksänkymppiselle äidilleni. Tästä tuli meidän koko perheelle arvonlisää materiaalihallintaan uskoakseni loppuelämäkseni. Olen kiitollinen ja suosittelen lämpimästi kaikissa elämänkaaren vaiheissa tällaista palvelua!”

Outi-mummi


 

”Tartuin tutun tarjoukseen ja niinpä Ilana tuli taloon järjestämään meidän sotkuisessa tilassa olevan vaatehuoneen. Tällaiselle säntillisenä itseään pitävälle oli vieras ajatus kutsua toinen järjestämään kamakasojaan, mutta retki omalle epämukavuusalueelle teki hyvää. Ongelmana oli uudelleen järjestelyistä huolimatta sotkuisena pysyvä vaatehuone, jossa säilötään monenlaista tavaraa monen käyttäjän toimesta joulukoristeista koiran leluihin ja sesongin ulkopuolisiin vaatteisiin ja jalkineisiin.

Ilana tuli meille ja vietimme iltapäivän vaatehuoneessa. Lopputuloksena parempi järjestys, toimivia ideoita jokapäiväiseen säilytykseen ja elämään ja parempi mieli. Tavaraa saatiin laitettua roskiin, kirpparikassiin ja loogisemmin organisoituun vaatehuoneeseen, jonka lattia on pysynyt jo kaksi kuukautta puhtaana Ilanan käynnin jäljiltä. Vaikka teimme kaksin töitä koko perheen edestä, niin Ilana otti hyvin huomioon myös muut tilan käyttäjät, heidän tarpeet ja koko kodin toiminnan lapsiperheen tavaramäärän ja käytön kannalta. Aluksi tuntui oudolta näyttää ne sotkut vieraalle ihmiselle, mutta se kannatti! Meidän perheen arki rullaa nyt tämän vaatehuoneen käytön ja eteisen osalta paremmin. Suosittelen Ilanaa lämpimästi.”

Minna Lindstedt-Lempa


 

”Kun elää kiireessä 24/7 ja huusholli on kuin pommin jäljiltä, on vaikea edes hahmottaa, mistä päästä voisi aloittaa järjestämisen. Ilanan evästyksen ansiosta sain kuitenkin järjestettyä kylpyhuoneen. Dominoefekti toimii tähänkin suuntaan: kun yksi huone on saatu oordninkiin, olen järjestäjän antamien ideoiden avulla saanut solutettua järjestystä eri puolille asuntoa. Järjestys lisää viihtyisyyttä ja säästää aikaa. Kiitos!”

Keski-ikäinen perheellinen tutkija


 

”Ilana tuli kotiimme konsultaatiokäynnille tarkoituksena auttaa meitä löytämään tapoja järjestää pieni kaksiomme sellaiseksi, että pian alkava vauva-arki toimisi paremmin. Ammattijärjestäjän saapuminen kotiin konsultaatiokäynnille pakotti keskustelemaan suunnitelmista ja laittamaan asioita järjestykseen omassa päässä. Aikaisemmin tuntui siltä, että uuden perheenjäsenen saapumisen vaatimat järjestelyt olivat epämääräinen möykky, emmekä tienneet mistä aloittaa. Nyt saimme hyviä konkreettisia vinkkejä ja työkaluja jatkoa varten.

Ilanalla oli selvästi asiakkaiden tarpeista lähtevä asenne ja toimintamalli. Hän ei yrittänyt esittää yhtä ainoaa agendaa, vaan auttoi löytämään nimenomaan meille toimivia ratkaisuja ja antoi työkaluja tilanteen auttamiseen. Vaikka itse vähän nolostelimme sotkuisia paikkoja, ei tullut ollenkaan sellainen olo, että meitä arvosteltaisiin. Päin vastoin tuli sellainen olo, että ei tämä tilanne nyt niin mahdoton ole ja kyllä tästä hyvin selvitään.

Erityisesti meitä auttoi Ilanan vahva kokemus ja asiantuntemus lapsiperheiden arjesta ja sen haasteista. Vaikka lastenhoitoon liittyy monenlaisia näkemyseroja, Ilanalla oli avoin asenne ja lähtökohtana se, että monella tavoin voi löytää oman tavan toimia ja tehdä arjesta sujuvampaa. Käytännöllistä apua oli myös siitä että Ilana tiesi minkälaisia lapsiperheen arkea ja tavaroiden säilytystä helpottavia tavaroita ja tuotteita on olemassa. Kaiken kaikkiaan olemme tosi tyytyväisiä ja iloisia siitä että saimme apua asiansa osaavalta ja luotettavalta ammattijärjestäjältä.”

Katariina ja Lauri


 

”Sain Ilanalta järjestelyapua verkossa, ja jo lyhyessä ajassa sain luotua pysyvän järjestyksen muutamaan kodin pahimpaan ongelmakohtaan. Ammattijärjestäjän palveluissa parasta on se, että jokainen saa apua juuri niihin asioihin, mitkä itseä rassaavat. Oma toiveeni oli, että paremman järjestyksen avulla voisin käyttää vähemmän aikaa siivoamiseen ja tavaroiden paikalleen laittamiseen ja aikaa jäisi enemmän itselleni tärkeisiin asioihin. Nämä tavoitteet ovat toteutuneet – tosin järjestely on ollut suorastaan hauskaa, joten en enää edes koe kodinhoitoon liittyviä asioita niin ahdistaviksi!

Ilanalta olen saanut myös omiin arvoihini sopivaa apua: hän on antanut konkreettisia ja kannustavia vinkkejä muiden perheenjäsenten osallistamiseen järjestyksenpitoon. Näin myös toiveeni tasa-arvoisesta perhe-elämästä on tullut huomioon otetuksi.”

Kiireinen uraäiti Tampereelta


 

“Osallistuin Ilanan kurssille lähtökohtana koti, jossa oli useita pitkän ajan kuluessa keräytyneitä sotkuja. Ilanan avulla pääsin eroon noloudesta näitä raivauskohteita kohtaan ja sain kipinän ryhtyä voivottelun sijasta toimeen. Ilanan avulla toimeen ryhtyminen sujui ihmeellisen kivuttomasti. Hän osasi säännöstellä raivausta vaativat kohteet sopiviin rupeamiin, jolloin järjestely ei tuntunut vaivalloiselta vaan palkitsevalta. Sain myös paljon vinkkejä siitä, miten koti pysyisi jatkossakin järjestelyn suhteen hallittavissa. Juuri tällaista apua tarvitsin jo pitkää vaivanneiden sotkujen selvittämiseen.”